Je automaat rijbewijs halen? Goed idee!

 

Rijden met automaat

Wist je dat rijden met een automaat hartstikke populair is? Logisch. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken met koppelen en een versnellingsbak als het ook simpel kan? Een derde van de nieuwe auto´s is tegenwoordig een automaat. Vooral de luxe automerken worden steeds vaker geleverd met een automaat. Mensen die veel op de weg zitten, staan ook vaak in de file en dat is een stuk relaxter als je niet steeds hoeft te schakelen. Bij autorijschool Marco van Tol kun je kiezen voor welk type auto jij je papiertje haalt: een handgeschakelde auto of een auto met automaat.

Marco van Tol

Rijinstructeur

Nog meer voordelen van een automaat rijbewijs

Er zijn een heleboel voordelen aan het halen van je automaat rijbewijs. We hebben een lijstje voor je gemaakt:

N

Je haalt je rijbewijs sneller. Je hoeft namelijk niet te leren schakelen en koppelen.

 
N

Omdat auto’s met een automaat tegenwoordig zo populair zijn, kun je ook gewoon een huurauto met automaat huren. Dat betekent dat je dus ook op vakantie plezier zult hebben van je automaat rijbewijs.

 
N

Als je bijvoorbeeld autisme of ADHD hebt, vind je het misschien moeilijk om veel dingen tegelijk te doen. Met een auto met automaat hoef je alleen maar te sturen, gas te geven en te remmen.

 
N

Er komen steeds meer elektrische auto’s. Die hebben allemaal een automaat. Over een tijdje is het waarschijnlijk dus helemaal niet meer nodig om in een handgeschakelde auto te rijden.

 

Overstap van een automaat naar een schakelauto

Ook als je je rijbewijs hebt gehaald voor een auto met automaat, kun je uiteindelijk in een handgeschakelde auto rijden. Je moet hier dan wel een apart examen voor doen. Het voordeel is dat je dan al veel ervaring hebt opgedaan met je automaat rijbewijs en dat je dus al een ervaren verkeersdeelnemer bent. Wel zal je natuurlijk even moeten wennen aan schakelen en koppelen. Maar de basis van het autorijden, heb je dan al onder de knie.

Marco van Tol

Rijinstructeur

Soms heeft een leerling veel moeite met rijles. Bijvoorbeeld leerlingen met faalangst. Hoe ze ook hun best doen: autorijden blijft moeilijk en echt leuk zullen ze het niet vinden. Dat komt omdat ze bang zijn dat ze het niet kunnen en omdat ze bang zijn om fouten te maken. Bij sommige leerlingen helpt het om in een automaat te rijden. Ze voelen zich dan wat zekerder en zitten minder krampachtig in de auto. Als ik denk dat dit een uitkomst voor je is, zal ik het zeker aanbieden. Want rijden in een automaat is heel gewoon en vaak ook gewoon heel erg handig.

Marco van Tol

Rijinstructeur

Overstap van een schakelauto naar een automaat

Proefles of Persoonlijk kennismaken?

Plan een proefles en stap in bij de vriendelijkste rijinstructeur van Hoorn en omgeving